BLOG

Izpadanje las zaradi barvanja: Kako zaščititi lase?

Svetlolasci si lase pobarvajo na črno, sivolasci na rdeče, črnolasci na blond. Da bi dosegli ekstremne spremembe barve las, morajo barve za lase porušiti strukturo las. Ali je lahko izpadanje las zaradi barvanja las posledica takšnega načina?

Izpadanje las zaradi barvanja las ni redko. Vendar je to odvisno od tega, katera barva za lase se uporablja. Občasne manjše spremembe barvnih odtenkov ali uporaba naravnih barv za lase niso težava. Prepogosto barvanje s trajnimi barvami pa povzroči izpadanje las.

Zakaj lasje med barvanjem izpadajo?

Lasje lahko med barvanjem izpadejo iz več razlogov. Prvič, kemična sestava barve za lase lahko poškoduje strukturo las. Kemikalije, ki jih vsebuje, lahko poškodujejo zunanjo povrhnjico (plast lasne povrhnjice) in notranjo skorjo las, kar lahko privede do lomljenja in izpadanja las.
Barve prodrejo v strukturo las in spremenijo naravno pigmentacijo, kar lahko povzroči tudi oslabitev in stanjšanje las. Poleg tega obstaja sum, da so amoniak in druge sestavine barv rakotvorne.

Po drugi strani se lahko pojavijo tudi alergijske reakcije na kemikalije, ki jih vsebujejo barve za lase. To lahko povzroči srbenje, rdečico in celo izpadanje las. Ljudje z občutljivim lasiščem so lahko bolj dovzetni za takšne alergijske reakcije.

Tretjič, nepravilna uporaba barve za lase lahko povzroči izpadanje las. Prekomerna uporaba ali nepravilno odmerjanje lahko privede do pretirane uporabe barve za lase. Podobno lahko nepravilno mešanje barv ali uporaba izdelkov s pretečenim rokom uporabe povzroči poškodbe in izpadanje las.

Pri barvanju las ne pride do izpadanja las pri vseh ljudeh. Veliko ljudi si redno barva lase, ne da bi pri tem opazili kakršne koli negativne učinke. Vendar je priporočljivo izbrati barve za lase z visokokakovostnimi sestavinami in skrbno upoštevati navodila, da bi zmanjšali tveganje za izpadanje las.

Kako zaščititi lase pred izpadanjem zaradi barvanja?

Za zaščito las pred izpadanjem zaradi barvanja lahko sprejmete nekaj ukrepov. Najprej, kot smo že omenili, je treba preveriti sestavine barv za lase, da se izognete alergijskim reakcijam ali draženju lasišča. Da bi se temu izognili, raje izberite izdelke brez amoniaka, ki vsebujejo naravne sestavine.
Poleg tega je priporočljivo zmanjšati pogostost barvanja las, saj lahko redno barvanje oslabi strukturo las in povzroči njihovo izpadanje. Med posameznimi barvanji dajte lasem čas za regeneracijo.
Poleg tega je pomembno, da za svoje lase ustrezno skrbite, da bodo močni in zdravi. Uporabljajte vlažilne izdelke, ki ščitijo lase pred izsušitvijo in preprečujejo cepljenje konic. Pri tem so priporočljivi tudi naravni izdelki za nego las, saj ne vsebujejo škodljivih sestavin in ne dražijo lasišča.

Pri barvanju upoštevajte navodila proizvajalca in ne prekoračite časa izpostavljenosti. Če barvo pustite delovati predolgo, lahko pride do poškodb in izpadanja las.
Z upoštevanjem teh nasvetov lahko lase zaščitite pred izpadanjem zaradi barvanja. Ne pozabite, da sta zdrava nega las ter uporaba kakovostnih in nežnih izdelkov ključnega pomena za močne in lepe lase. S pravilno nego lahko še naprej barvate lase, ne da bi izpadanje las postalo težava.

Katere naravne izdelke lahko uporabljate za barvanje in nego las?

Z uporabo naravnih izdelkov se lahko izognete škodljivim reakcijam in lasem zagotovite potrebno nego. Za barvanje in nego las so primerni različni naravni izdelki.

Ena od možnosti je na primer barvanje las z rastlinskimi barvami za lase, ki temeljijo na naravnih sestavinah. Te ne vsebujejo škodljivih kemikalij in so zato manj agresivne za lase in lasišče. Z uporabo takšnih izdelkov lahko zmanjšate izpadanje las zaradi barvanja.

Poleg tega lahko za nego las uporabljate naravne izdelke, kot sta kokosovo olje ali aloe vera. Kokosovo olje ima vlažilni učinek in lahko naredi lase prožne. Aloe vera ima lahko pomirjujoč učinek na lasišče in ublaži morebitne dražljaje. Oba izdelka sta naravna alternativa običajnim izdelkom za nego las in lahko pomagata izboljšati zdravje vaših las.

Če se želite izogniti izpadanju las zaradi barvanja, velja razmisliti o uporabi naravnih izdelkov. Tako boste svoje lase zaščitili pred škodljivimi kemikalijami in hkrati ohranili njihovo naravno lepoto.

Vendar se pri nakupu naravnih izdelkov vedno prepričajte, da ne vsebujejo sestavin, na katere bi lahko bili alergični. Najbolje je, da preverite proizvajalčevo spletno stran ali preberete mnenja strank in se prepričate, da je izdelek primeren za vaše lase.

Kdaj se izpadanje las po barvanju las izboljša?

Izpadanje las po barvanju las se lahko izboljša šele, ko se barvanje preneha. Takrat bodo lasje ponovno zdravo zrasli.
Če so bili lasni mešički med barvanjem nepovratno uničeni, lahko plešo prekrije le presaditev las. Vendar je treba predhodno izključiti druge vzroke, kot so genetsko izpadanje las, alopecija areata ali razpršeno izpadanje las.
Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja. Brez obveznosti lahko izkoristite tudi našo brezplačno analizo las.

Deli objavo:

Sorodni prispevki

Odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Želite naročiti HairPower izdelke?

Odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Zahtevajte brezplačno analizo las v Cosmedici