TEHNIKA PRESADITEV LAS

DHI tehnika

Izpadanje las ni le kozmetični problem. Če so lasje tanki ali imajo vrzeli, se pacienti pogosto počutijo, da izgledajo starejši in manj impresivni.

To lahko predstavlja znaten neprijetnost v vsakdanjem zasebnem in profesionalnem življenju. Presaditev las DHI je rešitev.

Pacienti poročajo, da vpliva na njihovo samozavest moško vzorčno izpadanje las in nekateri celo začnejo umikati se iz življenja. Tudi v manj resnih primerih je neprestano dvomljenje vase, ki ga lahko povzroči izpadanje las, nekaj, česar se večina prizadetih zagotovo raje ne bi želela soočiti.

Ker ni drugih rešitev za genetsko izpadanje las, se mnogi pacienti odločijo za presaditev las, da trajno odpravijo težavo. Ko sprejmejo to odločitev, se pacienti soočajo s različnimi postopki presaditve las in morebitno preobremenjujočo izbiro, katero vrsto operacije izbrati.

DHI (neposredna implantacija las) je ena najbolj razširjenih sodobnih metod, s katero se bo potencialni kandidat za presaditev las srečal že na začetku svojega raziskovanja.

Kako poteka postopek presaditve las DHI?

Najprej se lasišče lokalno omrtviči z iglami ali napravami, ki pršijo pritiskano anestetiko v kožo.

Nato se posamezni lasje odstranijo iz darovalnega območja s posebnimi punch iglami, znanimi kot Choi implantacijski peresnik, ki imajo premer 0,7 mm. Običajno je darovalno območje locirano na hrbtni strani glave. Odstranjene lasne korenine so zaščitene v votli igli implantacijskega peresnika.

Lasne korenine se neposredno presadijo na območje prejemnika, na plešasta območja lasišča, s konico peresnika. Prednost postopka DHI je, da predhodna priprava območja prejemnika ni potrebna.

Premer igel se prilagodi premeru lasnih korenin. Igla prodre v kožo pod kotom 45 stopinj. Posamezni lasje se s pritiskom sprostijo in vstavijo v odprtino.

Izkušen kirurg lahko s tehniko DHI natančno upošteva globino, kot vstavljanja in smer rasti. Tehnika omogoča veliko natančnost in natančnost v primerjavi z drugimi metodami presaditve las, kot sta FUT (presaditev folikularne enote) in FUE (izločanje folikularne enote).

Vendar pa lahko neposredna implantacija tudi prinese tveganje za okoliške lasne korenine, ki lahko med presaditvijo utrpijo poškodbe. Ta tveganja je mogoče v celoti obiti z novo metodo Sapphire DHI.

Kontaktirajte nas in se dogovorite za brezplačen posvet

Vas zanima presaditev las v Istanbulu ali imate odprta vprašanja o trenutnem stanju las? Za vas bomo pripravili analizo las!
Kontaktirajte nas zdaj za brezplačno individualno posvetovanje in razjasnili vam bomo vaša odprta vprašanja.

Po posegu...

Za spodbujanje rasti lasnih korenin je treba lasišče v dneh po posegu ohranjati vlažno. Presajeni lasje bodo sprva odpadli zaradi šoka presaditve, lasni koreni pa bodo prešli v kratko mirovanje. Najkasneje po dvanajstih mesecih je dosežen končni rezultat: naravna in polna rast las vam bo ponovno omogočila večjo kakovost življenja.

Slabosti DHI tehnike

Kirurg in medicinsko osebje morajo opraviti dodatno praktično usposabljanje. Za to vrsto obnavljanja las je potrebno natančno in previdno delo. Fejstne igle je treba natančno prilagoditi presajenim lasem.

Na sejo je mogoče presaditi največ 2500 vsadkov. Presaditev las DHI traja dlje časa in je zato dražja kot presaditev las FUT ali FUE. Ker se prebadanje novih lasnih kanalov in nameščanje presajenih vsadkov izvaja v enem postopku, lahko s silo pride do poškodb sosednjih lasnih korenin ali že presajenih vsadkov, ki lahko odmrejo. Vendar pa napredna metoda Sapphire DHI uporablja še bolj fine vstavitvene lopatice iz dragocenega kamna, imenovanega safir. To pomeni, da uživa prednosti tradicionalne metode DHI, vendar odpravlja nevarnost poškodb drugih lasnih korenin, saj še boljše orodje omogoča manjše reze. DHI Sapphire uživa tudi manjše tveganje za okužbo in hitrejše celjenje zaradi fino oblikovanih rezov, ki jih omogoča safirna lopatica.

Poleg tega operacija Sapphire DHI v kliniki Cosmedica omogoča izogibanje povečanim stroškom DHI operacij v primerjavi z operacijami FUT ali FUE, ki jih vidimo v drugih državah. Napredna metoda Sapphire DHI za presaditev las v Turčiji pri dr. Acarju je cenejša od manj naprednih operacij FUE in DHI v drugih državah.

Odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Želite naročiti HairPower izdelke?

Odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Zahtevajte brezplačno analizo las v Cosmedici