SKRIVNOST GOSTIH LAS

Rezultati

V podjetju Cosmedica smo ponosni na pošteno in skrbno vzdušje. Tukaj so predstavljeni nekateri naši rezultati pred in po presaditvi las.

V Cosmedico prihajajo moški in ženske z vsega sveta. Za tiste, ki se ne želijo sprijazniti z upadajočo lasno linijo, tanjšimi lasmi in plešavostjo, lahko presaditev las predstavlja rešitev in poživi samozavest.

Lasje so pomembna osebnostna značilnost in poudarjajo osebnost. Pogosto veljajo za znak mladosti, vitalnosti in zdravja. Toda kaj lahko storimo, če se lasje v zgodnji mladosti stanjšajo, debeli lasje postanejo tanjši, lasna linija se pomakne nazaj in pleša postane vidna? S presaditvijo las se lahko odpravi težava in ponovno poveča samozavest.

Prej in potem

Posebej naravni rezultati se dosežejo, če je sprednja linija las dobro definirana in vidna ter če se uporabljajo najnovejše tehnike in metode na področju presajanja las. Eden od najbolj inovativnih postopkov presaditve las v Turčiji je metoda FUE Sapphire in DHI Sapphire, ki jo seveda uporabljamo v kliniki Cosmedica. Pri obeh metodah se za odstranjevanje lasnih mešičkov uporablja tehnika FUE (Follicular Unit Extraction). Pri presaditvi las je treba čim bolj izvirno ponoviti naravno smer rasti. Kot las naj bi bil približno 35 do 40 stopinj.Rezultati presaditve las se razlikujejo od osebe do osebe. Odvisni so tudi od ustreznega začetnega stanja las. Če se lasni mešički vsadijo med še obstoječe skupine las, se lahko zgodi, da lasje sčasoma izpadejo tudi tam. Naravni, netransplantirani lasje niso imuni na genetsko izpadanje las.

Kako se dosežejo naravni rezultati presaditve las?

Da bi se čim bolj približali starim lasem, ocenimo fotografije in naredimo napoved za prihodnje izpadanje las. Če se je izpadanje las začelo šele v srednjih letih, je treba s presaditvijo nekaj časa počakati. Šele takrat lahko kirurg oceni potek prihodnjega izpadanja las. Če se presaditev las opravi v tem času in se lasni mešički vsadijo med še obstoječe skupine las, se lahko zgodi, da bodo lasje sčasoma izpadli tudi tam. Naravni, netransplantirani lasje niso imuni na genetsko izpadanje las. Po mikroskopski oceni gostote las je mogoče določiti število lasnih mešičkov, ki so na voljo za presaditev, in izvesti ustrezno presaditev las za doseganje optimalnih rezultatov. Med presaditvijo las v Turčiji pri Dr. Leventu Acarju poskrbimo, da je še vedno na voljo dovolj presaditvenih mešičkov za morebitno poznejšo presaditev las.

Kontaktirajte nas in se dogovorite za brezplačen posvet

Vas zanima presaditev las v Istanbulu ali imate odprta vprašanja o trenutnem stanju las? Za vas bomo pripravili analizo las!
Kontaktirajte nas zdaj za brezplačno individualno posvetovanje in razjasnili vam bomo vaša odprta vprašanja.

Presaditev las - kaj se zgodi po posegu?

Po presaditvi las se lasni mešički takoj oskrbijo s krvjo in hranilnimi snovmi. Lasje po posegu zrastejo za nekaj milimetrov, nato pa izpadejo. 12 tednov po posegu pri doktorju Leventu Acarju se v lasnih koreninah oblikujejo novi lasje, ki rastejo po en centimeter na mesec. Končni rezultat presaditve las postane viden. Od tega trenutka dalje lahko lase ponovno strižete ali kako drugače negujete.

Pri presaditvi las se lasni mešički odvzamejo z zadnjega dela glave. Lasni mešički na zadnjem delu glave so običajno veliko manj prizadeti zaradi izpadanja las kot lasje na vrhu glave. So namreč odporni proti moškemu spolnemu hormonu DHT. Lasni mešički na drugih delih glave se občutljiveje odzivajo na ta hormon, ki je pogosto vzrok za izpadanje las.

Calum Best

Medijska zvezda in sin Georgea Besta, igralca Manchester Uniteda

Liam McAleese

Fitnes model in influencer

Robert Kazinsky

Angleški igralec in model

Denis Toplak

Zmagovalec šova Kmetija in influencer

Pogosta vprašanja

Kako dolgo po presaditvi las so vidni rezultati?

Večina pacientov vidi rezultate med 6 in 12 meseci po presaditvi las.

Od presaditve las je minilo 6 mesecev in še vedno ni vidnih rezultatov, zakaj?

Prosimo, dajte jim še nekaj časa. Rast las je odvisna od številnih dejavnikov in nekateri ljudje morajo enostavno počakati dlje kot drugi.

Kakšna je uspešnost presaditve las?

Na uspešnost presaditve las vplivajo številni dejavniki, zato je nemogoče navesti absolutno število. Vendar pa lahko z gotovostjo trdimo, da v povprečju preživi vsaj 90 % presajenih vsadkov las. Ta številka lahko doseže tudi 100 %, odvisno od kirurga, njegovega strokovnega znanja in orodij.

Koliko presadkov je mogoče vstaviti v eni obravnavi?

V eni obravnavi (ki traja nekje en dan) lahko vstavimo do 3500 presadkov.

Ali nudite jamstvo za presaditev las?

Sledimo napredku rezultatov in zagotavljamo, da dobite načrtovani rezultat.

Koliko presadkov potrebujem?

Najbolj pomemben vidik zdravljenja s presaditvijo las je vedeti, koliko presadkov las bo potrebnih za poseg. Med posvetovanjem bo kirurg natančno pregledal vaše izpadanje las in povedal, koliko presadkov bo zadostovalo za zdravljenje. Število potrebnih presadkov je odvisno od tega, kako hudo je vaše stanje. Za izpadanje las na sprednjem delu telesa je lahko potrebnih le 2 500 presadkov, v bolj ekstremnih primerih pa 3 000 presadkov ali več.

Na število potrebnih presadkov lahko vpliva tudi zdravje las. Kirurg bo vaše lase odvzel v obliki presadkov. Vsak presadek vsebuje približno 1 do 4 pramene las, odvisno od tega, kako gosti/zdravi so posameznikovi lasje. Tako lahko pri osebi z zdravimi lasmi za operacijo zadostuje 2000 presadkov, pri osebi z ne tako zdravimi lasmi pa je treba odvzeti 2500 presadkov.

Koliko presadkov je potrebnih za celotno glavo las?

Osebi s popolno plešavostjo je treba opraviti operacijo presaditve las, da se lasje vsadijo na celotno glavo. Za presaditev las za celotno glavo boste potrebovali od 4 000 do 6 000 presadkov. Ne pozabite, da je kakovost las različna, zato bo 4 000 presadkov zadostovalo, če so lasje na donorskem območju zelo kakovostni. Če pa so lasje na donorskem območju slabe kakovosti, lahko kirurg za to delo odvzame 5 000 ali 6 000 presadkov.

Kljub tej oceni pa je dejansko število odvzetih presadkov odvisno od nekaterih drugih dejavnikov. Kirurg mora na primer iz donorskega območja odvzeti ravno toliko las, da se mesto ne poškoduje in ne postane plešasto. Zato je najbolje, da matematične izračune prepustite svojemu kirurgu.

Ali lahko vaše telo zavrne presaditev las?

Za razliko od presaditve organov se presaditev las opravi z vašimi lastnimi lasmi. Zato vaše telo nima razloga, da bi presaditev zavrnilo. Presadkov las ne obravnava kot tujek.

Odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Želite naročiti HairPower izdelke?

Odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Zahtevajte brezplačno analizo las v Cosmedici