TEHNIKA PRESADITEV LAS

FUE tehnika

Ljudje s stanjšanimi ali plešastimi lasmi pogosto doživljajo psihično nelagodje. Presaditev las FUE lahko pomaga.

V nadaljevanju boste izvedeli kaj sploh je FUE tehnika presaditve las, ter kakšna je razlika med FUE in DHI tehniko.

Nihče ne želi izgubiti las. Izpadanje las se pogosto zgodi nenadoma, in v mnogih primerih se rast las ne obnovi sama od sebe. Kožne bolezni, opekline, poškodbe in predvsem genetsko hormonalno izpadanje las (imenovano tudi androgenetska alopecija) so najpogostejši vzroki.
Da bi prizadetim omogočili nadomestne lase, se pri presaditvi las FUE (izločitev folikularnih enot) uporabljajo pacientovi lastni presajeni lasje, kar zagotavlja dolgoročno in trajno nadomestitev izgubljenih las.

Presaditev las z izločitvijo folikularnih enot (FUE)

Pri postopku FUE se nedotaknjene lasne korenine pacienta odstranijo iz območja lasišča, kjer lasje še močno rastejo, in presadijo na plešasto območje lasišča. To omogoča, da se pacientovi lastni lasje oblikujejo nove korenine in naravno znova začnejo rasti.

Pri izločanju folikularnih enot se posamezne enote odstranijo iz darovalnega območja s pomočjo votle igle, znane kot punch. Enote se nato skrbno pripravijo in presadijo v lasišče. Za razliko od poškodovanih enot so folikularne enote, pridobljene s pomočjo punch orodja, odporne na hormon (DHT), ki povzroča izpadanje las, in to zagotavlja uspeh zdravljenja.

Zdrava folikularna enota, imenovana tudi lasni vsadek, tvori osnovo za novo rast las.

Folikularna enota (vsadek) je skupina 1-4 las, ki so usmerjeni in blizu drug drugemu. Človeški lasje na lasišču običajno ne rastejo iz posameznih razpršenih las, ampak so razporejeni v majhne gruče (folikularne enote).

Pri presaditvi las se te enote odstranijo in uporabijo za rast naravnega vzorca las. Folikularne enote je mogoče odstraniti s trakom lasišča in ponovno presaditi. To je tradicionalna tehnika FUT (prenos folikularne enote), čeprav se danes manj uporablja, saj pogosto pušča brazgotine na darovalnem območju.

Kontaktirajte nas in se dogovorite za brezplačen posvet

Vas zanima presaditev las v Istanbulu ali imate odprta vprašanja o trenutnem stanju las? Za vas bomo pripravili analizo las!
Kontaktirajte nas zdaj za brezplačno individualno posvetovanje in razjasnili vam bomo vaša odprta vprašanja.

Zanesljivo in varno

Del operacije, pri katerem kirurg neposredno prebode lasišče s punch iglo (votla igla), se imenuje izločanje folikularnih enot (FUE). Izločene folikularne enote nato postavimo na območja, kjer je prišlo do izpadanja las. Imajo močno odpornost na izpadanje las, tudi na območjih, ki so močno vplivana s hormonom DHT.

Po 6 do 12 mesecih se bodo lasje trajno začeli znova rasti. Tudi na območjih, ki so bila popolnoma plešasta, je po enem letu po presaditvi FUE običajno polna rast las.

Pri presaditvi las FUE izločanja folikularnih enot ima punch igla običajno premer 0,9 mm. Odločilni dejavnik tukaj je premer lasnih korenin. Da kirurg vidi natančno, kaj počne, bo pacient običajno najprej obrit. To pomeni, da lasje ne ovirajo kirurgovega občutljivega dela.

Vsadki se običajno izločajo s punch iglo s strani glave, vratu in območij okoli ušesa. To je območje, kjer lasje običajno najmočneje rastejo pri pacientih, ki trpijo zaradi izpadanja las.

Če so lasne korenine v zgornjem delu ušes tanjše, se uporabljajo punch igle s premerom 0,6 mm. Kirurg bo za to uporabil le lokalno anestezijo, pri čemer ni vidnih vmesnih površin ali šivov. Čeprav so lasje v darovalnih območjih po presaditvi tanjši, to ni vidno. Presaditvena punch igla zagotavlja, da se vsadki odstranijo brez sledu in z minimalnim tveganjem za okužbo.

Enostavno in dolgotrajno

Že po 10 dneh niso več vidna območja, kjer so bili odvzeti presadki, in naravni lasje so zrasli nazaj. Večina pacientov je zadovoljnih z hitrim okrevanjem ter manj bolečim in nežnim načinom zdravljenja. Presajeni lasje rastejo približno en mesec, nato pa za kratek čas izpadajo. Vendar ni treba skrbeti. Ker so se lasni koreni zdaj prilagodili presajenim območjem, bodo izpadli le lasni prameni. Po približno 2-3 mesecih se lasje začnejo trajno rasti, po pol leta pa se prizadeti lahko veselijo enakomerne in naravne rasti las. Po 12 mesecih je, kot da lasje nikoli niso bili izgubljeni.

Tisti, ki imajo metodo FUE izvedeno s strani izkušenih zdravnikov in pod pravimi pogoji, bodo ponovno imeli celo življenje polne in zdrave lase.

Odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Želite naročiti HairPower izdelke?

Odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Zahtevajte brezplačno analizo las v Cosmedici