Presaditev las na
kliniki Cosmedica

Upanje po izpadanju las: S presaditvijo las se lahko vrne želena polna glava las. Prizadeti deli las niso nepopravljivo izgubljeni.

Kaj je sploh presaditev las?

Presaditev las je vrsta operacije za obnovo las, pri kateri se zdravi lasje, ki rastejo na hrbtni in stranski strani glave, tako imenovanem donorskem območju, presadijo na območja lasišča, ki trpijo zaradi izpadanja las.

Za razliko od las na vrhu lasišča so lasje darovalca, ki rastejo na hrbtu in strani, odporni na škodljive učinke dihidrotestosterona, androgena, ki povzroča plešavost.

Vendar se presaditev las ne izvaja le za bolnike, ki jim lasje popolnoma izginejo. Zato se imenuje tudi obnova las, saj se uporablja tudi pri bolnikih s tanjšimi lasmi ali drugimi vrstami izpadanja las, kot sta alopecija areata ali krožno izpadanje las.

Kaj obljublja naš poseg?

Glavni namen vseh vrst kirurških posegov za presaditev las je povrnitev izgubljenih las in boljši videz. 
Ta estetska pričakovanja so velika motivacija za naše paciente. Čeprav je presaditev las kirurški poseg, nove tehnike pomagajo preprečevati bolečine.

Presaditev las je vrsta plastične kirurgije, ki postaja vse bolj priljubljena. Hitro se razvijajo tudi metode, ki se uporabljajo za presaditev las. V zadnjih letih se je pri presajanju las razširila tehnika FUE (Follicular Unit Extraction).

Klinike za presaditev las so jo hitro sprejele, ker je enostavna za izvajanje in skoraj neboleča. Presaditev las FUE ne zmanjšuje le bolečine in drugih stranskih učinkov, temveč ima tudi odlične rezultate, saj se presadijo posamezni lasje.

Pri tej tehniki šivanje ni potrebno. To je pomemben dejavnik pri preprečevanju bolečin. Čeprav je to redko, se v nekaterih primerih zgodi, da ob prenehanju učinka anestezije začutimo rahlo bolečino. Vendar se to zlahka odpravi s pomočjo protibolečinskih zdravil, ki jih predpiše vaš strokovni zdravnik.

Zaradi pospešenega procesa celjenja se lahko v nekaj tednih vrnete na delo. Do popolne rasti las in polne glave las lahko preteče do 12 mesecev.

Katere tehnike presaditve las so na voljo?

Na kliniki Cosmedica uporabljamo le najsodobnejše, varne in učinkovite tehnike presaditve las. To pomeni, da v naši nagrajeni kliniki ne uporabljamo zastarelih tehnik, kot je presaditev folikularnih enot FUT, imenovana tudi “operacija s trakovi”, pri kateri se z donorskega območja odvzame trak kože, iz katerega se odvzamejo lasni mešički. Razlog za to je več razlogov, eden od njih pa je, da pri tem ostane vidna linearna brazgotina na zadnjem delu glave. Namesto tega se osredotočamo na novejše tehnike ekstrakcije folikularnih enot FUE in neposredne implantacije las DHI, zlasti na izboljšani metodi FUE Sapphire in Micro Sapphire DHI.

Kontaktirajte nas in se dogovorite za brezplačen posvet

Vas zanima presaditev las v Istanbulu ali imate odprta vprašanja o trenutnem stanju las? Za vas bomo pripravili analizo las!
Kontaktirajte nas zdaj za brezplačno individualno posvetovanje in razjasnili vam bomo vaša odprta vprašanja.

Odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Želite naročiti HairPower izdelke?

Odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Zahtevajte brezplačno analizo las v Cosmedici